Home Mail Chat Wallpapers
Go Back   ChiefsPlanet > Lonewolf Ed Lounge > Media Center

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2017, 12:36 AM  
Demonpenz Demonpenz is offline
LIVE YOUR LIFE WITH PASSION
 
Demonpenz's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Apartment "G UNIT!"
Casino cash: $22232
If I had an old ass computer

Say I had an old ass computer with windows 7 and put in a grafics carNvidia GT 730 Graphics card. Would it work? I like playing older games just thought about buying this shit card for 10 bucks off of craigslist
Posts: 48,218
Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 12:55 AM   #2
jd1020 jd1020 is offline
MVP
 

Join Date: Nov 2010
Casino cash: $22745
Personally I think those extremely low end piece of shit cards are a waste of money. Sometimes you are better off just using the integrated graphics on your CPU.

It really depends on the games and how old is old, but I can't imagine you couldn't find a good deal on a used couple generation old mid tier card.

http://www.ebay.com/itm/NVIDIA-GeFor...IAAOSwCQZZN0TS

http://www.ebay.com/itm/EVGA-GTX-660...gAAOSwblZZH41E

Last edited by jd1020; 06-07-2017 at 01:04 AM..
Posts: 18,884
jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 01:04 AM   #3
Demonpenz Demonpenz is offline
LIVE YOUR LIFE WITH PASSION
 
Demonpenz's Avatar
 

Join Date: Nov 2003
Location: Apartment "G UNIT!"
Casino cash: $22232
It is windows 7 can't remember the speed the game I want to run is Rfactor. That game was released in 07. I just wanted to see if it would work on my computer
__________________
Posts: 48,218
Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 01:28 AM   #4
jd1020 jd1020 is offline
MVP
 

Join Date: Nov 2010
Casino cash: $22745
It being windows 7 is irrelevant. That game is compatible all the way back to Windows 98 and a GT 730 more than covers the "recommended" GPU requirements. The 730 doesn't require any external power to run so it's basically if you have an open PCIe lane to plug it in. I just don't think it's a worth while purchase, but it will work.
Posts: 18,884
jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 07:16 AM   #5
hometeam hometeam is offline
Supporter
 
hometeam's Avatar
 

Join Date: Jul 2011
Location: Jefferson City
Casino cash: $23095
Depends on the other components of the old ass PC.

You can have win 7 on an original pentium, an not be able to run dick, or it could be something like a q6600 where you could run that game pretty well~ Or even a gen 1 i3 or i5 and run it pretty well. Hard to tell.
Posts: 8,552
hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.hometeam is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 10:27 AM   #6
Demonpenz Demonpenz is offline
LIVE YOUR LIFE WITH PASSION
 
Demonpenz's Avatar
 

Join Date: Nov 2003
Location: Apartment "G UNIT!"
Casino cash: $22232
[QUOTE=jd1020;12905661]Personally I think those extremely low end piece of shit cards are a waste of money. Sometimes you are better off just using the integrated graphics on your CPU.

It really depends on the games and how old is old, but I can't imagine you couldn't find a good deal on a used couple generation old mid tier card

http://www.ebay.com/itm/NVIDIA-GeFor...IAAOSwCQZZN0TS

http://www.ebay.com/itm/EVGA-GTX-660...gAAOSwblZZH41E[/QUOTe


are those.two cards good then?
__________________
Posts: 48,218
Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 11:01 AM   #7
jd1020 jd1020 is offline
MVP
 

Join Date: Nov 2010
Casino cash: $22745
Quote:
Originally Posted by Demonpenz View Post
are those.two cards good then?
They are a hell of a lot better than the 730 but they also require more power to run which means you'd need to make sure that the power supply in your computer can handle it.

But really there's not much anyone can give advice on in regards to your situation because all we are working with is "It has windows 7."

It would help if you could take a screenshot of your system information that shows your CPU and RAM by going to control panel > system and security > system. Or you could download a program called CPU-Z and posting screenshots of the various tabs particularly "CPU", "Mainboard", and "Memory".
Posts: 18,884
jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 12:12 PM   #8
RobBlake RobBlake is offline
MVP
 
RobBlake's Avatar
 

Join Date: Aug 2013
Casino cash: $24002
i know little in depth about computers.. but i'm pretty sure you want your mainboard/processor/ram to be compatible with the card.
__________________

All aboard the **** Alex Smith Train.
Posts: 6,386
RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.RobBlake Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 12:45 PM   #9
jd1020 jd1020 is offline
MVP
 

Join Date: Nov 2010
Casino cash: $22745
Quote:
Originally Posted by RobBlake View Post
i know little in depth about computers.. but i'm pretty sure you want your mainboard/processor/ram to be compatible with the card.
There are no compatibility issues with ram and gpu, there is no relation between the two. Dedicated gpu's have their own onboard memory.

Really the only thing to consider is your cpu and psu. The motherboards only requirement is at least one PCIe x16 slot which all modern motherboards have, if there's one out there that doesn't I haven't seen it.

Last edited by jd1020; 06-07-2017 at 12:58 PM..
Posts: 18,884
jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 01:04 PM   #10
vailpass vailpass is online now
Certified Organic & Free Range
 
vailpass's Avatar
 

Join Date: Sep 2001
Casino cash: $24344
Quote:
Originally Posted by jd1020 View Post
There are no compatibility issues with ram and gpu, there is no relation between the two. Dedicated gpu's have their own onboard memory.

Really the only thing to consider is your cpu and psu. The motherboards only requirement is at least one PCIe x16 slot which all modern motherboards have, if there's one out there that doesn't I haven't seen it.
This. Plus you may need to flash a bios update powered via a molex connection to ensure the porn drive is stable.
__________________
''Though a quarrel in the streets is a thing to be hated, the energies displayed in it are fine; the commonest man shows a grace in his quarrel.''
Posts: 47,596
vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.vailpass is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 01:04 PM   #11
BigRichard BigRichard is offline
Buddy Christ is a Chiefs fan
 
BigRichard's Avatar
 

Join Date: Nov 2008
Casino cash: $19646
Hey Penz, do you know what your mother board is? Or maybe just the model and type of computer if you know that. If not can you go here (https://www.belarc.com/products_belarc_advisor) and download Belarc and run it and post either a screen shot of the information or copy and paste the data. That might give me a little more information to work off of. I haven't ran that in a while but it might also display keys for some software. I don't remember if it does or not.
You may want to blank that out if it does. Is your computer a tower? Have you ever done anything like taking out motherboards or anything like that?
__________________
"You know, they lay down with their ugly wives in front of their ugly children and just look at their loser lives and then they look at me and say, "I CAN'T PROCESS IT!" Well, no, and you never will. Stop trying. Just sit back and enjoy the show .... You know?"

Carlos Irwin Estevez
Posts: 5,202
BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.BigRichard wants to die in a aids tree fire.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 01:06 PM   #12
Fish Fish is online now
Missing Dick Curl
 
Fish's Avatar
 

Join Date: Sep 2005
Casino cash: $29019
Quote:
Originally Posted by jd1020 View Post
There are no compatibility issues with ram and gpu, there is no relation between the two. Dedicated gpu's have their own onboard memory.

Really the only thing to consider is your cpu and psu. The motherboards only requirement is at least one PCIe x16 slot which all modern motherboards have, if there's one out there that doesn't I haven't seen it.
An old ass computer running Win7 could very well have an AGP port or normal PCI port.
__________________
Posts: 33,125
Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.Fish is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 01:14 PM   #13
jd1020 jd1020 is offline
MVP
 

Join Date: Nov 2010
Casino cash: $22745
Quote:
Originally Posted by Fish View Post
An old ass computer running Win7 could very well have an AGP port or normal PCI port.
Possibly, but given the conversation I'm working under the assumption that old ass defines a computer that came with Windows 7 pre installed which would mean the components inside are way beyond the AGP days.
Posts: 18,884
jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.jd1020 is too fat/Omaha.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 02:23 PM   #14
KChiefs1 KChiefs1 is offline
ChiefsPlanet Pick'em Champ!
 
KChiefs1's Avatar
 

Join Date: Aug 2004
Location: Mid-Missouri
Casino cash: $41121
I have a Commodore 64 if you want to borrow it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Posts: 26,849
KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.KChiefs1 has enough rep power to blowy ou to bits.
  Reply With Quote
Old 06-07-2017, 06:56 PM   #15
Demonpenz Demonpenz is offline
LIVE YOUR LIFE WITH PASSION
 
Demonpenz's Avatar
 

Join Date: Nov 2003
Location: Apartment "G UNIT!"
Casino cash: $22232
I appreciate the responses I will look it when i get home
__________________
Posts: 48,218
Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.Demonpenz is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump




All times are GMT -6. The time now is 11:21 PM.


This is a test for a client's site.
Arlington Texas Process Servers
Arlington Texas Process Servers
Covering Arlington, Fort Worth, Grand Prairie and surrounding communities.
Tarrant County, Texas and Johnson County, Texas.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.