Home Mail MemberMap Chat (0) Wallpapers
Go Back   ChiefsPlanet > The Lounge > Media Center

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2013, 11:24 PM  
KCFalcon59 KCFalcon59 is offline
Supporter
 
KCFalcon59's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Topeka, Kansas
Casino cash: $17457
Need help with strange pc issue

Here is the background. I built my pc over a year ago and its been running fine.

i7 3770k
P8Z77-V MB
32 GB DDR3 RAM
EVGA 660 ti graphics card
256GB SSD

I decided to install a bigger SSD because I have nearly filled it up. So I back everything up. Shut down my pc. Unplug all cables. Remove old drive. Install new drive. Plug everything back in and when I boot up I can't get video to my monitor. It's posting and everything sounds like normal. Not sure what it could be.

I've put back the old drive and the same thing is happening. I've attached the monitor to my laptop and it works fine.

I am running out of ideas. I know someone on CP can point me in the right direction. Help!!

I will check back tomorrow for your suggestions/questions and hopefully be able to elaborate a bit better than I did.

Thanks in advance for any help you can give me!!
Posts: 5,808
KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 12:20 AM   #2
DaneMcCloud DaneMcCloud is offline
Band
 
DaneMcCloud's Avatar
 

Join Date: Sep 2000
Location: The 'Wood
Casino cash: $5322
Have you tried Safe Mode?

Flashed your BIOS?

It sounds to me like an IRQ conflict. Good luck!
__________________
Quote:
Originally Posted by Alex Smith HATER View Post
Geno > Cam
Quote:
Originally Posted by gochiefs(exceptQB) View Post
Dane is gonna have to leave again after we draft Geno.

He faces monstrous backlash.
Posts: 48,934
DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.DaneMcCloud is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 12:24 AM   #3
Count Zarth Count Zarth is online now
just say no to alex and mav
 
Count Zarth's Avatar
 

Join Date: Nov 2002
Casino cash: $26771
It's probably a graphics driver issue. Your OS can't find the graphics driver on the new hard drive.

Try booting into safe mode, downloading the driver and installing.
__________________
Quote:
Originally Posted by Discuss Thrower View Post
KC has chosen to hitch their playoff hopes on 30+ year old game manager QB with obvious limitations with no real future prospect at signal caller on the roster.

There is no difference from what Dorsey is doing now than what the franchise has done for the last 25 years.
Posts: 169,948
Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.Count Zarth is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 12:26 AM   #4
Baby Lee Baby Lee is online now
Cake Boss!!
 
Baby Lee's Avatar
 

Join Date: Aug 2000
Location: 456 Lick My Butthole Lane
Casino cash: $17286
Quote:
Originally Posted by KCFalcon59 View Post
Here is the background. I built my pc over a year ago and its been running fine.

i7 3770k
P8Z77-V MB
32 GB DDR3 RAM
EVGA 660 ti graphics card
256GB SSD

I decided to install a bigger SSD because I have nearly filled it up. So I back everything up. Shut down my pc. Unplug all cables. Remove old drive. Install new drive. Plug everything back in and when I boot up I can't get video to my monitor. It's posting and everything sounds like normal. Not sure what it could be.

I've put back the old drive and the same thing is happening. I've attached the monitor to my laptop and it works fine.

I am running out of ideas. I know someone on CP can point me in the right direction. Help!!

I will check back tomorrow for your suggestions/questions and hopefully be able to elaborate a bit better than I did.

Thanks in advance for any help you can give me!!
Might try onboard graphics if you have it to troubleshoot. If it's a brand new install, might not be able to natively recognize a graphics card without drivers.
__________________
SNL Standards and Practices - "you can't say 'midget,' It's just like saying the N-word.'

John Mulaney - "No it isn't, because you JUST SAID midget."
Posts: 43,502
Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.Baby Lee is obviously part of the inner Circle.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 12:38 AM   #5
BryanBusby BryanBusby is offline
MVP
 
BryanBusby's Avatar
 

Join Date: Mar 2006
Casino cash: $5050
Have you tried booting with no Hard Drive installed? Do you have another older drive for porn storage? Dumb question but, have you tried re-seating the video card and making sure the connection from the PSU to card is secure? I've had an issue like this before with a friend and it ended up being he had a wacky ass wire management system and he loosened the pin to the video card when drive swapping.

Before all that, pull the battery on the mobo and leave it out for around 15 minutes to ensure you've reset the CMOS.
__________________

Last edited by BryanBusby; 10-15-2013 at 12:46 AM..
Posts: 6,368
BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.BryanBusby Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 01:14 AM   #6
nstygma nstygma is offline
Veteran
 
nstygma's Avatar
 

Join Date: Nov 2008
Location:
Casino cash: $6362
Quote:
Originally Posted by Baby Lee View Post
Might try onboard graphics if you have it to troubleshoot. If it's a brand new install, might not be able to natively recognize a graphics card without drivers.
i agree, this would be the first step.
i believe that MB does have onboard vga. sometimes there's a setting in BIOS to change default display from onboard to pci-e. maybe it got set to onboard somehow? plug in to onboard and see if you have light
Posts: 2,210
nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.nstygma Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 07:49 AM   #7
KCFalcon59 KCFalcon59 is offline
Supporter
 
KCFalcon59's Avatar
 

Join Date: Sep 2002
Location: Topeka, Kansas
Casino cash: $17457
Thanks everyone! I appreciate all the suggestions. I am going again. Prior to attempting any of the options above, I verified all connections for the upteenth time. I then powered everything down, unplugged the power cord, held the power button to discharge any excess power and then plugged everything back in and started up and sure enough I have video now. Phew!!!

Thanks again. That was weird.
Posts: 5,808
KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.KCFalcon59 Forgot to Remove His Claytex and Got Toxic Shock Syndrome.
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 02:45 PM   #8
jjjayb jjjayb is offline
Veteran
 
jjjayb's Avatar
 

Join Date: Sep 2003
Location: Back in K.C. baby!!!!
Casino cash: $6788
I was going to suggest plugging into the right output. I can't tell you how many times I've had people have me come fix their computer because they aren't getting video, when they've just plugged into the built in video cards output rather than the discreet video cards output.
Posts: 4,921
jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.jjjayb would the whole thing.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump




All times are GMT -6. The time now is 10:21 PM.


This is a test for a client's site.
A new website that shows member-created construction site listings that need fill or have excess fill. Dirt Monkey @ https://DirtMonkey.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.